Birger Hagård

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Foto

Andra kända namn

Anders Birger Hagård


Relevans
Vid sidan om sitt engagemang i Moderaterna var Hagård även medlem i Demokratisk Allians, Baltiska kommittén och den svenska sektionen av World Anti-Communist League, för vilken han var ordförande mellan 1984 och 1988. Hagård skrev även i den antikommunistiska tidningen Operation Sverige.[5]
Avsnitt
Har inget eget avsnitt alt. ej angivet
Eget signalement
Ej angivet


Allmänt

Anders Birger Hagård, född 22 december 1932 i Borås,[1] död 13 december 2013[2][3] i Vadstena,[4] var en svensk politiker (moderat) och filosofie doktor[källa behövs], som var riksdagsledamot 1982–1998[3] för Östergötlands läns valkrets.

Han var förbundsordförande för Högerns ungdomsförbund 1963–1965, redaktör för Svensk Linje 1957–1958. Vid sidan om sitt engagemang i Moderaterna var Hagård även medlem i Demokratisk Allians, Baltiska kommittén och den svenska sektionen av World Anti-Communist League, för vilken han var ordförande mellan 1984 och 1988. Hagård skrev även i den antikommunistiska tidningen Operation Sverige.[5]Resten av denna artikel är länkar till det material som finns registrerat på Birger Hagård i wpu.nu.

Avsnitt

Birger Hagård har inget eget avsnitt.

Dokument

Dokument där Birger Hagård är uppgiftslämnare

  • HI7405-06 (Uppgifter om Birger Hagård, Uppgifter om Birger Hagård, 1988-04-08)

Det finns inga dokument registrerade där Birger Hagård omnämns. Det kan finnas men att det inte är markerat i uppslaget.

Förhör

Birger Hagård har lämnat uppgifter, eller förhörts i följande uppslag:

Omnämnd

Det finns inga förhör där Birger Hagård har omnämnts registrerade. Det kan finnas förhör där hon omnämns, men att namnet inte är taggat som "omnämnd person".

Bilder


Lägger till {{Person_i_utredningen}} till nya personer