Uppslag:E13-01-D

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
13-01-D
Registrerat
1989-03-02
Ad acta
1990-05-29
Avsnittsanteckningar
1986-05-22
Uppslagsanteckningar
UL konfrontation-Nicola-Fauzzi A11436
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
konfrontation Nicola Fauzzi
Uppgiftslämnare
Förhöret påbörjat
1986-04-29
Avslutat


Protokoll fört vid konfrontation 1986-04-29 på kriminalpolisens tekniska rotel i Stockholm.

Konfrontationsledare kriminalinspektör Lars-Erik Andersson och kriminalinspektör Dick Lönnblad. Närvarande vid konfrontationen är advokat Gunnar Falk.

Konfrontationsgruppen som redovisas i ett särskilt protokoll består av åtta (8) personer, numrerade från 1 8. Samma grupp kommer att visas för flera personer. Konfrontation nummer 1 påbörjas klockan 10.30. Konfrontationsgruppen förevisas för Fauzzi Nickola, född- .

Fauzzi har den 1986-02-28 på Sveavägen 56 mött paret Palme, och iakttagit en man som följt efter dem på fem - tio meters avstånd.

K = Konfrontationsledare Fauzzi A = Advokat Falk F = Fauzzi


F: Du kommer nu att få se en grupp bestående av 8 personer. De är numrerade från i och frågan är om du i den här gruppen kan identifiera mágon såsom varande den du har sett gående efter paret Palme utanför Sveavägen 56 den 28/2 1986. Innan vi börjar själva konfrontationen vill jag bara fråga dig, har du blivit visad några foton i det här ärendet tidigare? Nej. Det är ingen som har visat dig några fotografier? Nej. Har du sett några bilder i dagspressen? Ja. Vilka bilder har du sett där? Inte på någon, utav allt som står om mordet alltså. Är det den här "fantombilden" och sådana bilder du menar?
K:


F:
K:


F:
K:


F:
K:

Pol-1986-04-29 E13-01-D konfrontation-Nicola-Fauzzi.pdf

K:


F:
K: K:


F:
K:


F:
K:


F: Inga andra bilder? Nej, på personer som de tror är misstänkta. Det har du inte sett? Nej. Då skal du få se den här gruppen nu. De kommer alldeles strax att komma fram en i taget och visa sig framför konfrontationsspegeln. Nej, nej jag känner inte igen någon. Du känner inte igen någon? Nej, jag såg inte ansikte någonting, jag såg bara jackan alltså. Nu har gruppen gått ett varv förbiidig här. Jag känner inte igen någon här, jag såg inget ansikte någonting. Du såg jackan? Jag såg bara jackan alltså. Jag hade ögonkontakt med Palme hela tiden plus sen var det någon, någon grej inne i ett skyltfönster som stod och meka där inne, då titta jag in där. Då såg jag aldrig hans ansikte. Vad var det för jacka du såg? Det var en blå jacka, lite längre än den här som de har på sig. En Tennsonjacka eller Fjällräven eller något sånt. Är det någon mening att du tittar längre på gruppen? Nej. Du känner inte igen någon i den här gruppen? Nej jag såg aldrig ansikte eller någonting. Har advokaten några frågor? Nej, tac
K: K: K:


F:
K:


F:
K:


F:
K:

A:

K:

Då avslutar vi konfrontationen klockan 10.37.

Som ovan

L-E Andersson krinsp

I hörbara delar rätt avskrivet intygas:

10lla Perzohn/

Pol-1986-04-29 E13-01-D konfrontation-Nicola-Fauzzi.pdf