Uppslag:A14205-03

Från WPU
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SPANINGSUPPSLAG
i grövre brottmål

Avsnitt
Löpande nr
14205-03
Registrerat
1992-01-21
Ad acta
1993-09-23
Avsnittsanteckningar
Uppslagsanteckningar
OSTLING,KJELL,PINSP/VD3,JAN HERMANSSON,PA/VD3 MFL
Till SPC
Åter SPC
SPC Noteringar
PTR
PTR Datum
Ant/enhet
Redov/enhetKort sammanfattning
Pikéten rb 3230 rullade på Beridarbansgatan ned mot Sergels Torg då larmet kone rb 1 230 fick jobbet men de åkte också mot platsen.
Uppgiftslämnare
Uppgiftsmottagare
Förhöret påbörjat
1986-03-11 14:15
Avslutat


Pikéten rb 3230 rullade på Beridarbansgatan ned mot Sergels Torg då larmet kone rb 1 230 fick jobbet men de åkte också mot platsen. De anmälde sig nen hamn nästan ända fram innan meddelandet gick igenom. Det var ingen trafik och föraren #stod på ordentligt. Han uppskattar att körtiden var endast 20-30 seicinder efter lamet. ( pikéten har efteråt provkört sträckan och kommit fram till den tidsangivelsen) De kom som andra bil till platsen, men endast ett par sekunder efter pkom Söderström som just kler ur sin bil då de kom«Alla lämnade bussen omedelbart och inom 5-5 sekunder hade de beordrats förfölja en flyende man i riktning mot Malmskillnadsgatan. Vid Luntmakargatan stötte de på två män och en kvinna ( Nieminen och Zahir samt någon mer). De uppgav att de hade mött två män „Den förste var mörkhårig och hade en mörkblå rock eller täckjacka på sig. De pratade högst 5-10 sekunder och rusal sedan vidare. Alla i gruppen är idrottsintresserade och löpare Uppe på Malmskillnadsgatan delade de upp sig. Wikström sprans tillsammans med Gedda förbi Johannes Brankkår och sneddade över Kyrkogården till Johannesgatan. Vid korsningen med Drottninghusgränd mötte de ett ungt par som kom gående från David Bagares gata. Dessa hade inget sett. De sprang vidare nedför trapporna, såg ingen på Regeringstan, rusade över gatan och nedför trapporna i Snickarbacken och fram till Birger Jarlsgatan. De såg inga personer på Snickarbacken, däremot en tuibil som stod utanför rest. karelia Det var en volvo-bil. På Birger Jarlsgatan stod en zadiobil och de bytte några ord med besättningen. Efter några sekunder började de söka under bilar och i portar på Smala Grand. De fortsatte ända hert till David Bagaxes sata,


Spaningschef

Pol-1986-03-11 1415 A14205-03 Förhör med Peter Wikström.pdf

I korsninge stod en trafikvaktsbil från Catukontoret. D frågade de två kvinnliga tuzilvaktema om de hade sett någon person, vilket de inte hade gjort. De hade befunnit sig på platsen en god stund. De fortsatte att söka på David Bagares gata fram till Birger Jarls atan. De gick sedan tillbaka upp till Regeringsgatan, dyspå. D B gate. De träffade inte sina kollegor Djurfelat och Hermansson, De undersölte portgångar i området och var ända framne till bron över Kungsgatan. Först därefter sammanträffade de rsed kolleconna 1 korsningen Rogeringss. B B sata, Wikström och Gedda fortsatte sitt sökande Regerings satan norcut. De undersökte även en klubb möttemellan Snickarbacken och Jutas Becke,men den var stängd. Inga andra kollegor rödo sig till fota i området. De säg endast någon radiobil. De har efteråt provkört sträckan 1 B gata-ilmskillnadsgatan till lammplatsen på Beridarbansgatan i samma Iurna takt, vilket innebar 20-30 kn/tin. Det tog 2 minutes. Vikström uppger att all förflyttning från attentatsplatsen och fram till Birger Jarlsgatan skedde rena rusningsfarten.Ds sprang så mycket de ortade.

Pol-1986-03-11 1415 A14205-03 Förhör med Peter Wikström.pdf